sábado, 27 de julio de 2024

TROSSOS DE VIDA ESCRITS EN UN LLIBRE QUE GUARDO AL COR (4)


A principis del segle XXI, el periodista Omar Jurado i un servidor ens vam posar a treballar en un projecte d'exposició i llibre al voltant de la figura de Víctor Jara.

Tot va començar amb el llibre "Un canto truncado" de Joan (Turner) Jara que la nostra amiga Contxita ens va regalar per aquell temps.

Ens va fascinar de tal manera aquella biografia de Víctor Jara que havia escrit la Joan Turner que vam decidir aportar també la nostra visió a partir d'una llarga investigació que ens portaria en més d'una ocasió a Xile.

La realització d'aquella feina va ser senzillament fascinant.

Dificil d'explicar en poques línies.

Una meravella.

Ho vam poder mostrar en format d'exposició al setembre de 2003 durant les festes de la Mercè de Barcelona i vam publicar dos llibres: Víctor Jara. Te recuerda Chile (Txalaparta, 03) i El Chile de Víctor Jara (Lom, 03).

Vam tenir el suport incondicional de Joan (Turner) Jara i el gran equip que treballava des de la Fundació Víctor Jara: Quena Arrieta, Kattia Castro, Manuela Bunster, Patricio Bunster, Amanda Jara, Arturo, Kiko, Vero... Els records que atresorem són una gran riquesa.

Quan la feina de terreny ja havia acabat i havíem de marxar de Xile, Joan Jara i l'equip de la Fundació ens van regalar un gran llibre sobre Víctor que ells havien editat amb una dedicatòria preciosa signada per tots ells.

Un dels testimonis d'aquells dies inoblidables que deixo aquí, acompanyat d'alguns retrats fets per a aquest treball...


Volodia Teitelboim

Sofía Painiqueo

Patricio Bunster

Pablo Neruda

Manuela Bunster

Lucho Poirot

Luchín

Kattia Castro, Omar Jurado y Quena Arrieta

Jorge González

Joan (Turner) Jara

Isabel Parra

Eduardo Carrasco

Bélgica Castro y Alejandro Sieveking

Antonio Larrea

Ángel Parra

Amanda Jara


No hay comentarios:

Publicar un comentario