martes, 9 de junio de 2009

EXPOSICIÓ RETRATS DE LA CANÇÓ-EXPOSICIÓ IDEADA PER A L' (A)PHÒNICA 2009-BANYOLES

EXPOSICIÓ RETRATS DE LA CANÇÓ
Fotografies de Juan Miguel Morales

Exposició ideada per a l’(a)phònica
Data : del 24/6/2009 al 28/6/2009
Durant tot el festival
De 16 h a 20 h
Sala Municipal d’Exposicions El Tint
Gratuït


Fa mig segle que el cantautor valencià Raimon va composar Al vent i que l’intel·lectual Lluís Serrahima (marit de Remei Margarit, d’Els Setze Jutges) va publicar l’article Ens calen cançons d’ara a la revista Germinabit, un manifest fundacional del que es convertiria en la cançó moderna en català. En plena dictadura franquista, van començar a sorgir cantants, empresaris, promotors culturals, representants i discogràfiques disposats a defensar i preservar els drets de la llengua i la cultura catalana, així com de divulgar valors democràtics.

Coinicidint amb la celebració del 50è aniversari del naixement la Nova Cançó, la sisena edició del Festival de la Veu de Banyoles presenta l’exposició Retrats de la cançó, un repàs dels grans noms que van formar part d’aquest moviment, a través de les instantànies del fotògraf Juan Miguel Morales (Almería, 1967).

Raimon, Maria del Mar Bonet, Joan Manel Serrat, Ovidi Montllor, Maria Lafitte, Gerard Jacquet, Lídia Pujol, Pi de la Serra o Joan Amèric són només alguns dels noms que Morales proposa seguir fixant en el temps i a la memòria a través de les seves fotografies. Veus de fa cinquanta anys però també d’ara, que han enriquit la cultura del nostre país, han renovat la tradició i han reivindicat els grans poetes i pensadors amb les seves creacions.

Autor de llibres com Retrats de cantants i músics (1996), Retratos de cantantes (2000), o Món Llach (2007) i de diverses portades de discos, actualment Juan Miguel Morales forma part de l’equip de coordinació de fotografia de les revistes musicals del Grup Enderrock.

3 comentarios:

  1. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  2. ¿Hasta cuándo estará esta exposición en Banyoles?

    ResponderEliminar
  3. La exposición se pofrá ver durante todo el tiempo que dure el festival. En la noticia he puesto la fecha.
    La exposición se hace en una sala preciosa y cada retrato de los personajes irá acompañado de una ficha que describe su trayectoria musical muy brevemente... Valdrá la pena visitarla.
    Juan Miguel

    ResponderEliminar